ГоловнаПолітика

До заступника голови КМДА прийшли з обшуком (доповнено)

Згодом Усов підтвердив проведення слідчих дій.

До заступника голови КМДА прийшли з обшуком (доповнено)
Фото: Вікіпедія

У будівлі Київської міської державної адміністрації 4 червня проходили слідчі дії. Обшуки стосуються заступника голови КМДА Костянтина Усова, повідомили LB.ua обізнані співрозмовники. 

За даними джерел, справа, щодо якої проходять слідчі дії, була розпочата ще в 2022, стосується статті 368 КК України – "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою". 

Співрозмовники сказали, що слідчі дії нібито проходять "без рішення суду".

Костянтин Усов з 2021 року – заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень. Публічних даних про оголошення йому підозри зараз або раніше немає.

За даними джерел "Суспільного" і УП, справа стосується вимагання на системній основі неправомірної винагороди у одного з перевізників столиці. У 2021 році транспортний департамент КМДА обшукували у зв'язку з провадженням двох перевізників. Тоді цю справу активно комунікував Усов. Він пов'язував цю справу з "транспортною мафією".

Доповнення. Костянтин Усов підтвердив проведення обшуків. У нього вилучили телефони, комп'ютер і особисті кошти, йдеться у повідомленні КМДА.

"Сьогодні слідчі ДБР прийшли в мій кабінет з обшуком. Вилучили компʼютер, мій телефон та особисті кошти. За моєї ініціативи номери кожної купюри зафіксували задля уникнення маніпуляцій. Незважаючи на відсутність ухвали суду про обшук, ми повністю співпрацювали з органами досудового розслідування і готові робити це надалі", – сказав він.

Судячи з коментаря, справа стосується перевізників.

"Якщо хтось із представників міста брав участь у будь-якій протизаконній діяльності, покривати їх ніхто не буде. Це не у моїх правилах. Звісно, прозорість не завжди задовольняє гравців ринку. Ми пам’ятаємо і замовні протести маршрутної мафії, погрози та шантаж працівників мерії міста, а також численні кримінальні провадження, обшуки та оперативно-розшукові дії, які проводилися представниками різних правоохоронних органів під час загострення правовідносин з приватними перевізниками у минулому. Тому ми абсолютно відкриті допомогти слідству і у цьому випадку", – прокоментував Усов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram