ГоловнаПолітика

Зеленський прибув до Швейцарії з робочим візитом

Президент України зустрінеться з лідерами країни та візьме участь у Давоському форумі. 

Зеленський прибув до Швейцарії з робочим візитом
Фото: Пресслужба Офісу президента України

Президент України Володимир Зеленський прибув до Швейцарії з робочим візитом. 

Про це йдеться у його телеграм-каналі.

Український лідер зустрінеться з лідерами країни та візьме участь у Давоському форумі. 

У Берні відбудуться переговори з головами обох палат парламенту, керівниками партій і фракцій, президенткою Віолою Амхерд.

“Подякую за принципову підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Вірю, що участь Швейцарії у Формулі миру та її відповідний досвід допоможуть наблизити справедливий мир на основі нашого бачення”, − зазначив Зеленський.

Президент також говоритиме про повернення викрадених дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпрацю щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України.

У Давосі Зеленський проведе двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку нашої євроатлантичної інтеграції, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України.

  • Всесвітній економічний форум у Давосі стартував вчора з четвертої зустрічі радників з нацбезпеки щодо української Формули миру. Участь у ній взяла 81 країна та міжнародна організація. 
  • Учасники зустрічі розглянули п'ять пунктів української Формули миру: виведення російських військ, відновлення справедливості, екологічна безпека, недопущення ескалації й повторення війни та підтвердження закінчення війни.
  • Форум триватиме до п'ятниці, 19 січня.
  • Раніше стало відомо, що Зеленський виступить на Форумі зі спеціальною промовою на панелі "Досягнення безпеки та співробітництва у фрагментованому світі" 16 жовтня. Разом із ним у панелі братимуть участь виконавчий директор Всесвітнього економічного форуму Клаус Швааб та президент ВЕФ Бьорге Бренде.
  • У Форумі візьмуть участь чимало світових лідерів та політики, зокрема, президент Ізраїлю Іцхак Герцог, новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей, президент Франції Еммануель Макрон та держсекретар США Ентоні Блінкен.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram