ГоловнаПолітика

В рамках Франкфуртського книжкового ярмарку відбулася презентація книги Артема Шевченка про спецоперації ГУР

Книгу видало Yakaboo Publishing.

В рамках Франкфуртського книжкового ярмарку відбулася презентація книги Артема Шевченка про спецоперації ГУР
Фото: Пресслужба Yakaboo

22 жовтня  в рамках Франкфуртського книжкового ярмарку відбулася презентація книги видавництва Yakaboo Publishing "Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі" Артема Шевченка.

В основу книги покладені 4 документальних фільми про операції ГУР України, до яких був залучений сам автор: про авіапрорив на «Азовсталь», битву за острів Зміїний, контрнаступ на Харківщині та про збиття російських льотчиків-асів. Передмову до книжки написав начальник ГУР Міноборони України, генерал-лейтенант Кирило Буданов.

На думку автора, унікальність книги полягає передусім у тому, що у ній містяться реальні розповіді про задум і хід бойових операцій від безпосередніх учасників. Розвідники привідкривають раніше маловідомі сторінки тих чи інших операцій, наприклад, висадку десанту на гелікоптерах на острів Зміїний і про епічну битву із ворогом на цьому малому клаптику українського суходолу у Чорному морі. Чимало фотографій у книзі є рідкісними: так, вперше опубліковано фото усіх восьми збитих російських пілотів, наведено  уривки з їхніх допитів. У цьому розділі також є унікальна розповідь про спеціальну операцію під кодовою назвою «Синиця», коли ГУР МО вдалося переманити на свій бік російського пілота, який перегнав в Україну новий гелікоптер у боєздатному стані. 

Фото: Пресслужба Yakaboo

«Не секрет, що союзники здивовані стійкістю нашої нації та професійним рівнем нашої армії. У цій книзі ми розкриваємо деякі подробиці бойових завдань. Також ця книга важлива для України в контрпропагандистському сенсі. Ми хочемо написати справжню історію нашої війни на основі свідчень реальних учасників бойових завдань», - Зауважив Артем Шевченко під час презентації. 

Передпродаж книги стартував на національній книжковій платформі Yakaboo у день відкриття Франкфуртського книжкового ярмарку, 18 жовтня 2023 року.

Книга вийшла також і англійською мовою.

Нагадаємо, Артем Шевченко - військовослужбовець ЗСУ, офіцер Сил оборони і безпеки України, журналіст, документаліст, письменник, брав участь у бойових діях на Київщині і Харківщині у 2022 році. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram