ГоловнаПолітика

Україна не втручається у внутрішні справи Грузії, - Ніколенко про звинувачення у підготовці грузинського "майдану"

Грузинська влада вчергове намагається демонізувати Україну, вважає речник МЗС.

Україна не втручається у внутрішні справи Грузії, - Ніколенко про звинувачення у підготовці грузинського "майдану"
Олег Ніколенко
Фото: Укрінформ

МЗС України відреагувало на заяву грузинської спецслужби про нібито залученість української сторони до підготовки заколоту в Грузії.

Речник МЗС Олег Ніколенко оприлюднив свій коментар у Facebook. 

«Ця інформація не відповідає дійсності. Нинішня грузинська влада вчергове намагається демонізувати Україну, аби вирішити свої внутрішньополітичні питання. Українська держава не втручалася, не втручається і не планує втручатися у внутрішні справи Грузії», — написав він.

Зазначимо, що служба державної безпеки Грузії заявила про підготовку «революційного сценарію» зміни влади в країні в жовтні-грудні цього року. Авторами «революційного сценарію» назвали ексзаступника міністра внутрішніх справ Грузії і колишнього начальника одеської поліції Гіоргі Лорткіпанідзе, ексміністра внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі, охоронця третього президента Грузії Саакашвілі Михайла Батурина, командира Грузинського легіону Мамуку Мамулашвілі.

"Організатори розглядають можливість реалізації в Грузії сценарію, аналогічного подіям українського Євромайдану у 2014 році», — заявили в грузинській Службі державної безпеки. Доказів підготовки до таких подій Служба не надала.

Нагадаємо, що у Грузії опозиція звинувачує прем'єр-міністра Іраклі Гарібашвілі у використанні урядового літака в особистих цілях та вимагає його відставки.

Також голова правлячої фракції "Грузинська мрія" визнав, що парламент не зможе оголосити імпічмент президентці Саломе Зурабішвілі, бо для цього забракне голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram