ГоловнаПолітика

У Харкові з'явилася вулиця Дмитра Коцюбайла

Всі рішення щодо перейменування ухвалені депутатами міськради одностайно.

У Харкові з'явилася вулиця Дмитра Коцюбайла
Фото: Андрій Єрмак

Міська рада Харкова перейменувала вулиці, пов'язані із радянським минулим, на честь загиблих українських захисників. 

Про це міський голова Ігор Терехов повідомив у Telegram.

"Відтепер вулиця Плеханівська носить імʼя лідера "Фрайкору" Георгія Тарасенка, вулиця Державінська – командира батальйону "Вовки Да Вінчі" Дмитра Коцюбайла, вулиця Броненосця "Потьомкіна" – легендарного комбата Громадського, а безіменний сквер на Конторській, навпроти будинку №5, названий на честь бойового медика Владислави Черних", – написав мер.

За його словами, всі "топонімічні" рішення щодо перейменування вулиць і скверів ухвалені депутатами міської ради одностайно.

Крім того, перейменували парк, що раніше мав імʼя радянського письменника Максима Горького, який називав українську мову "нарєчієм". Тепер цей парк буде Центральним парком культури і відпочинку. 

Нагадаємо, що петиція за перейменування вулиці Німанської в Печерському районі Києва на честь Дмитра Коцюбайла набрала більше 13 тисяч голосів. При цьому для розгляду петиції Київрадою треба 6 тисяч голосів.

У застосунку Київ Цифровий триває опитування щодо перейменування 3 топонімів міста. Висловитись з приводу переменування можна до 18 червня. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram