ГоловнаПолітика

Зеленський звернувся до Фундації захисту прав людини ім. Роберта Кеннеді

За словами глави держави, підтримка США означає порятунок українців.

Зеленський звернувся до Фундації захисту прав людини ім. Роберта Кеннеді
Фото: Пресслужба Офісу президента України

Президент України Володимир Зеленський звернувся до представників Фундації захисту прав людини ім. Роберта Кеннеді. Ця організація реалізувала проєкти у сфері захисту прав жертв геноциду та злочинів проти людяності.

За словами глави держави, підтримка США означає порятунок українців.

"Зараз саме такий час, коли підтримувати буквально означає рятувати – рятувати мільйони людей, мільйони батьків і матерів, мільйони дітей", - зазначив Зелеснський.

Він подякував за надану Сполученими Штатами Америки допомогу і повідомив, що наразі вдалося звільнити з-під російської окупації 1888 населених пунктів.

"Але ще майже стільки ж українських міст і сіл залишаються в окупації. А це означає, що зараз на полі бою в Україні вирішується доля мільйонів людей. Мільйонів, які можуть бути врятовані", - наголосив Президент.

Він підкреслив, що "ми не маємо права полишити жодну нашу людину в російській окупації", а також у "російських фільтраційних таборах, де вже зникли безвісти тисячі" і в РФ, куди депортували сотні тисяч громадян України.

"Ми можемо їх звільнити. Ось у чому наша надія. Ось що означає ваша підтримка... Я вірю, що завдяки зокрема вашій підтримці ми зможемо одного дня сказати: вся Україна нарешті вільна й убезпечена від російських посягань", - сказав глава держави.

Нагадаємо, законодавці США погодилися надати Україні щонайменше $800 млн додаткової безпекової допомоги у 2023 році.

Починаючи від 24 лютого, Штати виділили Україні понад 1,5 млрд доларів гуманітарної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram