ГоловнаПолітика

Порошенко в ефірі CNN закликав дати Україні винищувачі, системи протиповітряної та протитанкової оборони

Україна потребує суттєвого збільшення військової допомоги, наголосив експрезидент.

Порошенко в ефірі CNN закликав дати Україні винищувачі, системи протиповітряної та протитанкової оборони

Петро Порошенко в ефірі американського телеканалу CNN закликав західних союзників дати Україні винищувачі та системи протиповітряної оборони. Порошенко наголосив: Україна потребує суттєвого збільшення військової допомоги, адже вона сьогодні знаходиться на передовій війни Росії проти західного світу. 

«Ми глибоко вдячні за допомогу, яку ми отримуємо від Сполучених Штатів. Високо цінуємо провідну роль президента Байдена, його адміністрації, двопартійну підтримку в Конгресі США. Високо цінуємо ми також підтримку Європи та НАТО. Але цього недостатньо. Прошу, вивчіть дуже уважно досвід Акту про ленд-ліз за часів Другої світової війни. Зараз нам потрібно все – від військових винищувачів, протитанкових систем, протиповітряних систем захисту. Нам потрібно все – від продовольства до амуніції. Тепер потрібно все», – наголосив Порошенко.

«Чим більше ви надаєте нам допомоги заради збільшення ефективності українських Збройних сил, тим дедалі більш слабким ставатиме Путін. І саме завдяки цьому, вашій підтримці безпека всього світу, Сполучених Штатів, безпека НАТО буде більшою», – наголосив експрезидент. 

«З подій в Україні сьогодні розпочинається завершення російської імперії. Не дозвольте Путіну створити Радянський Союз 2.0. Це те, чому ми зараз протистоїмо в Україні, за присутності російських танків лише на відстані 15 миль від Києва», – зазначає Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram