ГоловнаПолітика

ЄС запровадив санкції проти Путіна, Медведєва, Мішустіна та Лаврова

Крім того, про санкції проти Путіна і Лаврова оголосили США, Канада та Великобританія. 

ЄС запровадив санкції проти Путіна, Медведєва, Мішустіна та Лаврова
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз запровадив другий пакет санкцій щодо РФ через її напад на Україну. Санкції введено, зокрема, проти президента Росії Володимира Путіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова, повідомляють в офіційному журналі ЄС.

Під обмеження також потрапили прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін, заступник голови ради безпеки Дмитро Медведєв, спеціальний представник президента з питань природоохоронної діяльності, екології та транспорту Сергій Іванов, голова МВС Володимир Колокольцев.

Накладено санкції також на депутатів російської Держдуми і деяких білоруських високопосадовців.

Слідом за Євросоюзом санкції щодо Путіна та Лаврова ввели США. Обмежувальні заходи торкнуться також міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника Генерального штабу Валерія Герасимова.

Мінфін США вніс Путіна до списку SDN, зазначивши, що вкрай рідко доводиться застосовувати це до чинного глави держави. Раніше санкції США було накладено на керівника Білорусі Олександра Лукашенка та президент Сирії Башара Асада.

Крім того, про санкції проти президента РФ Путіна і глави МЗС РФ Лаврова оголосили Канада та Великобританія. 

МЗС Росії у відповідь на цей крок заявило, що ні в Путіна, ні в Лаврова немає рахунків ні в Британії, ні деінде за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram