ГоловнаПолітика

На сьогодні планується позачергове засідання уряду (доповнено)

Передбачена і закрита, і відкрита частини. 

На сьогодні планується позачергове засідання уряду (доповнено)
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет міністрів України у понеділок, 24 січня, проведе позачергове засідання. Початок заплановано на 19 годину, повідомили LB.ua декілька джерел.

Засідання буде відкритим, але планується і закрита частина. Порядок денний поки невідомий.

Доповнено 18:17. Віцепремʼєр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук підтвердила в ефірі каналу "Рада" початок засідання уряду о 19 годині.

"Дійсно, о 19 буде засідання уряду, де буде розглядатися наше звернення, Міністерства реінтеграції, де ми просимо відкликати законопроєкт 5844 – про основні засади державної політики перехідного періоду", – зазначила вона. 

Планується доопрацювати цей документ, який уже більше пів року зареєстрований в Раді. Цей законопроєкт, серед іншого, визначає базові засади ("червоні лінії") деокупації та реінтеграції та уніфікує підходи як щодо тимчасово окупованих частин Донецької і Луганської областей, так і щодо Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. 

Сьогодні о 17 годині на засідання також збирається Рада нацбезпеки і оборони. Вона розглядатиме питання заходів із забезпечення національної безпеки від внутрішніх та зовнішніх загроз, поточного стану справ в економіці, енергетиці, протидії пандемії коронавірусної хвороби.

Крім цього, завтра міністр оборони Олексій Резніков та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба братимуть участь у закритому засіданні робочої групи з питань національної безпеки в парламенті. Вони проведуть зустріч із представниками депутатських фракцій і груп. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram