ГоловнаПолітика

У ДБР підтвердили порушення двох справ стосовно Гогілашвілі

Про розслідування щодо ексзаступника голови МВС раніше повідомив Разумков.

У ДБР підтвердили порушення двох справ стосовно Гогілашвілі
Фото: РБК

Державне бюро розслідувань відкрило два кримінальні провадження стосовно ексзаступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

У першому кримінальному провадженні досудове розслідування здійснюється за фактом можливого вчинення Гогілашвілі службового підроблення під час оформлення на роботу в Міністерство внутрішніх справ (ч. 1 ст. 366 ККУ).

Друге - за фактом можливого перевищення службових повноважень експосадовцем під час перетину блокпоста в Донецькій області (ч. 2 ст. 365 ККУ).

Раніше у вівторок, 28 грудня, про розслідування щодо ексзаступника міністра внутрішніх справ Гогілашвілі повідомив народний депутат Дмитро Разумков.

Нагадаємо, Олександр Гогілашвілі набув відомості після оприлюднення відео його сварки з правоохоронцями на блокпості

10 грудня 2020 на в’їзді в Донецьку область заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі поскандалив із правоохоронцями через те, що його автомобіль зупинили і попросили пред’явити документи.

Він, зокрема, заявив, що вважає неправильним те, що заступника міністра внутрішніх справ не знають в обличчя. На його думку, це – повне невиконання субординації. Гогілашвілі також вдався до погроз силовику: "Тепер ти знаєш, але тепер і я тебе знаю, дружок, і для тебе це приємним не буде…".

Після розголосу скандалу ЗМІ повідомили, що Гогілашвілі має чинний російський паспорт, виданий 2003 року. Також у нього є індивідуальний податковий номер РФ. Олександр Гогілашвілі народився 26 грудня 1973 року у Грузії. За даними з відкритих джерел, тривалий час працював у Росії. Зокрема, був помічником депутата Держдуми, "єдинороса" Миколи Валуєва. 

Після цього міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський підписав наказ про тимчасове відсторонення Гогілашвілі. Він запевнив, що особисто вивчить усі деталі того, що сталося і прийме відповідні управлінські рішення.

Зі свого боку Гогілашвілі вибачився за емоційність під час інциденту і пообіцяв сприяти розслідуванню. Він також повідомив, що написав рапорт.

12 грудня Президент України Володимир Зеленський попросив міністра внутрішніх справ та Кабінет Міністрів розглянути питання про звільнення Гогілашвілі.

Після першого відео з Гогілашвілі зʼявилося ще одне, записане в листопаді. На ньому він назвав тупим патрульного в Києві, який не впізнав його в обличчя.

13 грудня уряд звільнив заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі.

16 грудня журналісти оприлюднили розслідування, в якому йдеться, що родина Гогілашвілі живе в одному маєтку із головним українським розвідником.

Дружина Гогілашвілі Марія Левченко є особистим помічником президента Володимира Зеленського. Після перемоги Володимира Зеленського Гогілашвілі призначили заступником міністра внутрішніх справ. У МВС він відповідав за боротьбу з наркотиками та реабілітацію наркозалежних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram