ГоловнаПолітика

Кулеба: Путін розглядає можливість наступу, але панікувати не треба

"Чи задіє він цю опцію, залежатиме від двох чинників".

Кулеба: Путін розглядає можливість наступу, але панікувати не треба
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підтвердив, що президент Росії Володимир Путін розглядає можливість нової наступальної операції в Україні.

Про це він сказав в ефірі "Україна 24" ввечері у неділю.

"Нова наступальна операція є однією з опцій, яка перебуває на розгляді керівництва Росії і особисто президента Путіна. Чи задіє він цю опцію, залежатиме від двох чинників. Перше - від сили та спокою, витримки України. Ми – і суспільство, і держава – маємо продемонструвати максимальну витримку і не вестися на жодні провокації ні всередині країни, ні в зоні конфлікту. І друге – від координованості та сили дії наших партнерів. Над обома цими речами ми працюємо. Я закликаю всіх не панікувати, але зберігати пильність, і не вестися на провокації, особливо в інформаційному просторі", – заявив Кулеба.

Він вважає, що Росія хоче, щоб Україна була максимально слабкою, і для цього намагається дестабілізувати її зсередини та заблокувати співпрацю з іншими державами в оборонній сфері.

"А президент України ставить зовсім інше завдання – робити Україну максимально сильною", – додав Кулеба.

Нагадаємо, що американські ЗМІ почали писати про зосередження російських військ недалеко від України ще у жовтні. Українська влада протягом двох тижнів заперечувала ці публікації, а Данілов прямо називав повідомлення західних медіа дезінформацію.

Зрештою 11 листопада президент Володимир Зеленський визнав, що біля українських кордонів стягнуто до 100 тисяч російський військових, а 21 листопада начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що вторгнення Росії в Україну може статися наприкінці січня чи на початку лютого.

Військові дії можуть включати авіаудари, артилерійські і бронетанкові атаки, а також висадку десанту для захоплення Одеси та Маріуполя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram