ГоловнаПолітика

Порошенко: "Неупереджений суд, свобода слова і вільні вибори потрібні для прийняття України до НАТО та ЄС"

"І якщо цього не буде, двері НАТО для України будуть закритими". 

Порошенко: "Неупереджений суд, свобода слова і вільні вибори потрібні для прийняття України до НАТО та ЄС"
Петро Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

Лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко висловив переконання, що Україна не зможе стати членом НАТО і ЄС, якщо влада не дотримуватиметься декількох принципів. Про це він заявив у Львові на форумі депутатів "Європейської Солідарності", повідомляє пресслужба партії.

"Я твердо переконаний, що неупереджений суд, свобода слова і вільні вибори – все це потрібно для того, щоби Україну нарешті прийняли до НАТО та Європейського Союзу. І навпаки, якщо цього не буде, двері НАТО для України будуть закритими", - заявив він.

Порошенко також застеріг від можливів наслідків після внесння норми щодо обрання суддів у закон про сільських старост. 

"Скажіть, яке відношення сільські старости мають до формування Конституційного Суду? Де старости – і де Конституційний Суд? В одному законі. Це сталося минулого місяця, і зміни в порядку призначення суддів Конституційного Суду вони підвели в зміни порядку призначення старост", – обурився Порошенко. 

Він вважає, що це може бути спробою влади зробити КС "ручним".

"Дивлячись на таке настирливе намагання влади підім’яти під себе Конституційний Суд, я би не виключав, що вони за прикладом Януковича вже мріють про повернення Конституції в редакції 1996 року і моделі одноосібної президентської влади", - заявив він.

Порошенко додав, що український народ декілька разів доводив, що він здатен захищати демократію. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram