ГоловнаПолітика

Ексзаступник Супрун Павло Ковтонюк пішов з Київської школи економіки через фото Милованова зі Шкарлетом (оновлено)

Милованов заявив, що пишається цим фото і його філософія - співпраця.

Ексзаступник Супрун Павло Ковтонюк пішов з Київської школи економіки через фото Милованова зі Шкарлетом (оновлено)
Павел Ковтонюк
Фото: Сергей Нужненко

Колишній заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк звільнився з Київської школи економіки, де останні кілька місяців він керував Центром економіки охорони здоров'я. 

Про це він повідомив у фейсбуці. Разом з ним йде команда приблизно з 10 людей. 

Причиною цього стало спільне фото президента КШЕ, колишнього міністра економіки Тимофія Милованова з міністром освіти Сергієм Шкарлетом.

"У січні цього року Президент KSE опублікував спільне фото з Міністром освіти. Ця ситуація викликала резонанс та дискусії. Щодо нас [команди, яка прийшла з Ковтонюком], то вона загострила питання про етичні переконання та спільні цінності, які дозволять нам рухатися вперед як частині KSE. На жаль, протягом наступних тижнів нам не вдалося домовитися про них. Сьогодні я іду з Київської школи економіки", - написав Ковтонюк.

Раніше він писав, що Шкарлет має зруйновану академічну репутацію через плагіат і не може проводити реформи в сфері освіти, оскільки його політика захищає інтереси старих еліт.

Оновлення. Президент КШЕ Тимофій Милованов прокоментував заяву Ковтонюка, заявивши, що його філософія - співпраця.

"Я не вірю в те, що можна побудувати державу через конфлікт. Революція чи конфлікт - це тільки перший етап. Він відкриває можливості для розвитку. І так сталось в 2004 році, і в 2014 році. А далі потрібно будувати. І я вважаю, що розбудова держави неможлива без розвитку освіти. Тому ми маємо створювати університети", - написав Милованов у фейсбуці.

Він наголосив, що Шкарлет є міністром освіти та науки, якого затвердила Верховна Рада, "яку в свою чергу обрали українці".

"Міністр може подобатись, або не подобатись. Хтось скаже, що з ним не можна працювати, що потрібно боротись з ним. На мою думку, це пусте. В мою візію не входить політична боротьба чи підтримка когось. Це неправильне витрачання ресурсу. Потрібно знайти шлях для системного розвитку освіти. Потрібно створити лігу витого плюща в Україні. І це потрібно робити разом з міністром, разом з урядом, разом з Верховною Радою, разом з суспільством", - пояснив він.

Милованов заявив, що пишається фото зі Шкарлетом.

"Це фото демонструє, що ми впливаємо на розвиток освіти та науки в Україні, що ми боремось за рівні права для приватних та державних університетів, що ми відстоюємо можливість конкуренції за студентів, ліцензійні вимоги які не дискріминують приватні університети або нестандартні, іноваційні підходи до навчання, і що ми відстоюємо можливість фінансування освіти студентів в приватних університетах через кредитування", - зазначив президент КШЕ.

"Під час поїздки в ОАЕ, я багато разів переконував політиків і чиновників перестати боротись один з іншим, перестати постійно вставляти ножі в спину один другому, або хоч відкласти це до повернення в Україну. Перестати мірятись хто є більшим реформатором чи у кого кращі результати. Ми маємо виступати єдиним фронтом. Всі, хто вірить в Україну і будують її, які б різні ми не були. Ми маємо шукати точки дотику, а не конфлікту. І результат дає себе знати - подивіться на успішні угоди та меморандуми підписані в ОАЕ. Це тому, що уряд і бізнес України працювали разом, як одна команда. Така яка є. Такий уряд як є. Такий бізнес як є. Зараз інших немає (не весь бізнес мав можливість долучитись, якщо ви зацікавлені у відповідних контактах з ОАЕ стороною, напишіть мені приватно; я всім відповім до середини наступного тижня). І потрібно научитись бути успішними нам такими які ми є, і поступово покращувати - себе самих і наші правила гри всередині та ззовні країни", - резюмував Милованов.

Ковтонюк був заступником міністра охорони здоров'я у 2016-2019 роках. У вересні 2020 року очолив Центр економіки охорони здоров’я, який займається аналітикою, розробкою онлайн-курсів та магістерської програми в сфері охорони здоров'я.

Милованов був міністром економіки з 29 серпня 2019 року до 4 березня 2020 року. Після відставки уряду він повернувся на посаду президента Київської школи економіки, а згодом став позаштатним радником голови Офіса президента Андрія Єрмака.

Він брав участь в останньому офіційному візиті президента України Володимира Зеленського до ОАЕ, і на днях відзначився скандальною заявою про те, що "МВФ обкакався", не домовившись з Україною про перший перегляд кредитної програми.

Шкарлет очолює Міносвіти з червня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram