ГоловнаПолітика

Зеленський провів термінове засідання РНБО, щоб вирішити проблеми з КСУ, - ЗМІ

Подробиці в ОП поки що не повідомляють.

Зеленський провів термінове засідання РНБО, щоб вирішити проблеми з КСУ, - ЗМІ
Фото: president.gov.ua

Сьогодні президент Володимир Зеленський скликав термінове засідання Ради національної безпеки та оборони, на якому, зокрема, розглядалися питання вирішення конституційної кризи в Україні.

Про це РБК-Україна розповіла прессекретарка президента Юлія Мендель.

Вона зазначила, що засідання вже закінчилося. Однак повідомляти подробиці Мендель поки що відмовилась.

"Усі деталі буде повідомлено офіційно", - сказала прессекретарка.

Водночас народний депутат VIII скликання Сергій Лещенко у себе в Telegram-каналі повідомив, що на засіданні РНБО розглядалася ситуація із головою КСУ Олександром Тупицьким. За словами Лещенка, президент видасть указ про відсторонення Тупицького з посади, згідно зі статтею 154 Кримінально-процесуального кодексу.

Нагадаємо, 21 грудня "Схеми" опублікували розмову голови КСУ Тупицького, яка свідчить про його причетність до суддівського шахрайства. У розслідуванні журналістів зазначається, що що у жовтні 2018 року слідчі Генпрокуратури записували розмови Тупицького в рамках кримінальної справи щодо ексголови Вищого господарського суду Віктора Татькова, який знаходиться у розшуку. Тупицький, який на той момент був заступником голови КСУ, покликав на зустріч у кафе свого знайомого, донецького бізнесмена Владислава Дрегера, який тоді вже співпрацював з правоохоронцями та здійснив запис цієї розмови.

Як випливає із запису, Тупицький намагався переконати Дрегера не свідчити правоохоронцям про його роль у подіях навколо "Зуївського енергомеханічного заводу" (м. Зугрес), у заволодінні яким наразі підозрюється Татьков.

Представник президента у КС Федір Веніславський зазначав, що "Плівки Тупицького" є підставою для його відсторонення.

28 грудня Офіс генпрокурора викликав Тупицького для вручення підозри, однак голова КСУ не прийшов "через поважну причину". Після цього Офіс генпрокурора надіслав підозру Тупицькому поштою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram