ГоловнаПолітика

Україна ініціює термінове засідання підгрупи ТКГ через загострення на Донбасі

Упродовж доби загинули двоє військових, ще двоє отримали поранення.

Україна ініціює термінове засідання підгрупи ТКГ через загострення на Донбасі
Фото: facebook/Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Унаслідок порушення перемир'я на Донбасі загинули двоє українських військових. Україна ініціює термінове засідання підгрупи з безпеки у Тристоронній контактній групі.

Про це інформує пресслужба української делегації в ТКГ.

"Сьогодні, 30 жовтня, о 0.28 противник здійснив обстріл з напрямку Пікузи на Водяне, використовуючи АГС (автоматичний гранатомет, - ред.) та підствольні гранатомети. Порушення режиму припинення вогню було зупинено з використанням координаційного механізму", - йдеться у повідомленні.

Раніше командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко констатував зрив мирних домовленостей з боку російсько-окупаційних військ.Володимир Кравченко зазначив, що ворог вів прицільний вогонь із гранатометів різних систем по підрозділу Об’єднаних сил в районі населеного пункту Водяне. Внаслідок обстрілу на початку доби два військовослужбовці Збройних Сил України отримали поранення, несумісні з життям.

Нагадаємо, останнім часом ситуація в районі проведення ООС загострилася. Внаслідок обстрілів з боку окупантів 27 жовтня один військовий отримав кульове поранення. 29 жовтня поранені двоє українських військовослужбовців, зафіксовано п’ять порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram