ГоловнаПолітика

Зеленський в інтерв'ю австрійській газеті назвав пріоритети свого президентства

На його думку, Україна вже має досягнення у припиненні війни. 

Зеленський в інтерв'ю австрійській газеті назвав пріоритети свого президентства
Фото: president.gov.ua

Пріоритетами президента України Володимира Зеленського є припинення війна та повернення українських територій.

Про це президент повідомив австрійській газеті Wiener Zeitung напередодні офіційного візиту до Австрії.

“Коли я даю обіцянки, то це не порожні слова. Припинення війни та повернення українських територій – ось мій головний пріоритет. Це не романтичні обіцянки. Звичайно, це непросто. Але ми вже багато чого досягли. Повернули з полону 140 людей. Ми розвели війська. Там більше немає стрілянини, майже нікого не вбивають. За винятком однієї смерті, за сім тижнів не було жодних втрат. Усі це бачать, і Європа теж. Інколи чутно постріли сепаратистів. Але ми на них не відповідаємо, і це добре”, – заявив Зеленський.

Президент зазначив, що на окупованій території є багато проукраїнськи налаштованих людей. Їх саджають до в’язниць за те, що вони святкують День незалежності й інші українські свята. 

Нагадаємо, що 15-16 вересня президент України Володимир Зеленський здійснить перший закордонний офіційний візит за час пандемії в Республіку Австрія.

Він зустрінеться з федеральним президентом Австрії Александром ван дер Белленом, федеральним канцлером Себастьяном Курцом і президентом Національної ради (парламенту) Австрії Вольфгангом Соботкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram