ГоловнаПолітика

Зеленський зустрівся з міністром оборони Туреччини

Президент подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Зеленський зустрівся з міністром оборони Туреччини
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з міністром національної оборони Турецької Республіки Хулусі Акаром, який перебував в Україні з робочим візитом.

Про це повідомляють на сайті Офісу президента.

Зеленський подякував Туреччині за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також за увагу до захисту прав та інтересів кримських татар. Представник уряду Туреччини підтвердив готовність країни до реалізації домовленостей про будівництво 500 помешкань для кримських татар, які були вимушені переїхати з окупованого Криму.

"Вдячні Туреччині й особисто президентові Ердогану, які завжди підтримують Україну, нашу незалежність і суверенітет. Хотів би подякувати за допомогу Україні під час пандемії та за рішення Туреччини виділити допомогу в подоланні наслідків повеней", - наголосив Зеленський.

Співрозмовники також обговорили реалізацію Дорожньої карти українсько-турецького співробітництва на 2020 рік, яку було підписано 22 червня цього року. 

Акар позитивно оцінив динаміку розвитку українсько-турецької співпраці у військовій сфері. Було відзначено готовність сторін до тісної взаємодії в контексті залучення в червні 2020 року України до програми НАТО "Партнерство розширених можливостей". Сторони також погодилися опрацювати можливість започаткування двостороннього консультаційного механізму з питань безпеки в регіоні Чорного та Азовського морів.

Глава держави подякував за фінансову допомогу турецької сторони на закупівлю товарів для Збройних сил України, а також за допомогу в оздоровленні в Туреччині дітей і членів родин українських військових, які загинули, захищаючи Батьківщину.

Нагадаємо, Україна розраховує до кінця року підписати ЗВТ з Туреччиною.

На початку лютого президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відвідав Київ для зустрічі з владою і взяв участь в Українсько-турецькому бізнес-форумі. Після цього Зеленський заявив про "новий рівень" у відносинах між країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram