ГоловнаПолітика

Герасимов: переселенців обдзвонюють і закликають подавати позови проти Порошенка

"Я хотів би закликати переселенців – не будьте інструментом російської гібридної агресії".

Герасимов: переселенців обдзвонюють і закликають подавати позови проти Порошенка
Фото: president.gov.ua

Вимушених переселенців активно обдзвонюють протягом останнього тижня і пропонують підписувати позови проти експрезидента Петра Порошенка. Про це в ефірі програми «Право на владу» на каналі "1+1" повідомив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов.

Він зазначив, що, на його думку, після провалу в Печерському суді та скандального викриття керівника слідчої групи ДБР Олега Корецького про політичне замовлення у справах Порошенка так намагаються створити інформаційну «димову завісу», щоб відволікти суспільство через «плівки Деркача».

«Взагалі цей глибоко скоригований і сфальсифікований продукт «Деркач-ФСБ-продакш» навіть не варто коментувати, а треба відразу викидати на смітник. Якщо ви хочете почути про реальне ставлення Порошенка до Путіна, то наказ про контрнаступ у 14 році, завдяки якому звільнили 2/3 окупованого Донбасу, – оце реальне ставлення Порошенка до Путіна. Ініціювання суду в Гаазі щодо МН-17 – оце реальне ставлення Порошенка до Путіна. Виграш у Стокгольмі більш ніж 4 мільярдів доларів у російського Газпрому – оце реальне ставлення Петра Порошенка до Путіна. А ще є створення міжнародної коаліції, а ще є санкції, які були накладені на країну-агресора, а ще є отримання Томосу, а ще є Морський трибунал у Гамбурзі. І я цей список можу продовжувати. І не дивно, що після цього всього Путін заявив – хто завгодно, окрім Порошенка», – нагадав Герасимов.

Найважливішою, на його думку, є заява Кулика, що треба подавати позови проти Порошенка звичайним громадянам.

«Уже більш ніж тиждень юристи «п’ятої колони» обдзвонюють вимушених переселенців і закликають їх підписати позови проти Петра Порошенка, що нібито він винен, що вони втратили майно, а не Російська Федерація. Я хотів би закликати переселенців – не будьте інструментом російської гібридної агресії. Не підписуйте цих позовів», – наголосив Герасимов.

Він закликав президента Зеленського забезпечити, відповідно до закону, створення консолідованої претензії до Росії з приводу компенсації за агресію проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram