ГоловнаПолітика

Зеленський підписав зміни до Бюджетного кодексу про фінансування ремонту доріг

В Україні з'явиться кредитна програма для місцевої влади.

Зеленський підписав зміни до Бюджетного кодексу про фінансування ремонту доріг
Фото: facebook/Луганська обласна державна адміністрація

Президент Володимир Зеленський підписав зміни до Бюджетного кодексу щодо фінансування розвитку дорожньої галузі.

У пресслужбі Офісу президента повідомили, що цей закон дозволить місцевій владі брати кредити на ремонти доріг місцевого значення вже у 2020 році.

Згідно з документом, 90% загального обсягу субвенції розподіляється між відповідними місцевими бюджетами (крім бюджету міста Києва) залежно від протяжності автомобільних доріг місцевого значення.

Засоби можуть направлятися на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах у розмірі не більше як 20% обсягу такої субвенції.

Також ці кошти можна буде направити на погашення й обслуговування місцевого боргу за місцевими внутрішніми й зовнішніми запозиченнями, залученими для виконання ремонтно-будівельних робіт.

Йдеться про ті позики, які були потрібні для виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення та комунальної власності в розмірі не більше як 30% обсягу такої субвенції.

Цей законопроєкт Верховна Рада прийняла 4 червня цього року.

Нагадаємо, 18 червня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до державного бюджету України на 2020 рік", який дозволяє використовувати гроші з фонду боротьби з COVID-19 на будівництво й ремонт доріг, а також закупівлю обладнання для лікарень.

Раніше Зеленський заявив, що хотів би стати президентом, при якому в Україні побудують усі дороги

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram