ГоловнаПолітика

Шмигаль пропонує підготувати закон про передавання повноважень між органами влади, якщо Рада не зможе зібратися на засідання

"Ми насправді не знаємо, чи буде Рада заблокована, чи Кабмін, чи президент".

Шмигаль пропонує підготувати закон про передавання повноважень між органами влади, якщо Рада не зможе зібратися на засідання
Фото: Youtube / Кабмін

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пропонує підготувати закон про передавання повноважень між органами влади, якщо якийсь з них не зможе працювати через епідемію коронавірусу.

Про це він заявив на засіданні Кабміну, передає "Цензор.Нет".

Прем'єр розповів, що доручив Міністерству юстиції розробити закон про повноваження президента вводити надзвичайний стан, якщо Верховна Рада не може зібратися на засідання.

"На той випадок, якщо Рада буде вже повністю не здатна збиратися, хтось в державі повинен оголосити надзвичайний стан", - заявив прем'єр.

За його словами, потрібно розробити законопроєкт, який дозволить передавати повноваження керувати країною від одного органу влади до іншого.

"Ми насправді не знаємо, які наслідки будуть, чи буде Рада заблокована, чи Кабмін, чи президент", - пояснив Шмигаль.

Нагадаємо, депутат Ради Сергій Шахов 11 березня повернувся із закордонної поїздки до Франції та Швейцарії, де на той час вже поширилася коронавірусна хвороба COVID-19. 15 березня у нього підскочила температура, а 17 березня у депутата вже діагностували COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram