ГоловнаПолітика

Потураєв пригрозив заблокувати Netflix, якщо той не буде виконувати норми закону "Про медіа"

"Ми готові йти навіть до європейських судів. Але стояти на захисті власних індустрій".

Потураєв пригрозив заблокувати Netflix, якщо той не буде виконувати норми закону "Про медіа"
Никита Потураев
Фото: Апостроф

Держава буде готова заблокувати іноземні ЗМІ з платним доступом (такі як Netflix), якщо вони відмовляться виконувати норми обов'язкової реєстрації, яку передбачає законопроєкт "Про медіа", та інші вимоги щодо оподаткування, передбачені українським законодавством.

Про це заявив заступник голови комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв під час громадського обговорення законопроєкту, повідомляє Детектор медіа.

"Ми готові йти навіть до європейських судів. Але стояти на захисті власних індустрій", - сказав він, назвавши це питання політичним.

Нагадаємо, в статті 61 законопроєкту "Про ЗМІ" йдеться: "Обов'язковій реєстрації підлягають суб'єкти, які здійснюють мовлення без використання радіочастотного ресурсу, суб'єкти у сфері друкованих медіа, провайдери аудіовізуальних сервісів, а також суб'єкти у сфері медіа, в тому числі і нерезиденти України, які надають користувачам на території України доступ до своїх медіасервісів на умовах, які передбачають оплату користувачами доступу або користування такими медіасервісами".

Також Потураєв зазначив, що в Раді зареєстровано законопроєкт №2634, який пропонує ввести податок на додану вартість в розмірі 20% на електронні послуги, що надаються фізичним особам від компаній-нерезидентів України - Google, Facebook, Youtube та інших.

Нагадаємо, 17 січня комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти за основу законопроєкт №2693 "Про медіа".

Новий законодавчий акт повинен стати комплексним документом, який прийде на зміну кільком медійним законам: про телебачення і радіомовлення, про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, про інформаційні агентства, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів, про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram