ГоловнаПолітика

Нардеп "Слуги народу" Брагар заступився за водія, який відмовив дівчатам вимкнути російський серіал в автобусі

Пасажирок він назвав "дівчатами з націоналістичними поглядами" і зібрався звертатися в поліцію.

Нардеп "Слуги народу" Брагар заступився за водія, який відмовив дівчатам вимкнути російський серіал в автобусі
Евгений Брагарь
Фото: facebook.com/yvbragar

Народний депутат від фракції "Слуга народу", заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова Євген Брагар заступився за водія автобуса "Луцьк-Київ", який відмовив двом волонтеркам, Ярині Чорногуз та Анастасії «Конфедерат», вимкнути російський серіал під час поїздки.

Пасажирок, які вийшли посеред маршруту, він назвав "дівчатами націоналістичних поглядів". Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він заявив, що не існує законодавчих обмежень для демонстрації фільмів під час перевезень в автобусі. На думку нардепа, те, що дівчата вирішили вийти після відмови припинити показ російського кінематографу, "зайвий раз доводить існування в нашій державі неприйняття позицій інших людей і культурної нетерпимості".

"Мене, як народного депутата, схвилювала ця новина, а особливо становище, в якому перебуває водій. Він не порушив жодного закону і своїми діями (пропозицією запитати в інших пасажирів, чи хочуть вони дивитися цей серіал. - Ред.) демонстрував спробу знайти компроміс з незадоволеними пасажирами. Тому я не дозволю будь-яких обмежень у сторону водія з боку громадськості і зроблю неможливим спроби роботодавця притягнути його", - запевнив парламентарій.

Також він заявив, що заклики про те, що російська мова не повинна звучати в Україні, є неприйнятними, дискримінаційними і порушують закон. З цього приводу Брагар зібрався звертатися в поліцію.

"Варто розуміти, що звернення з проханням вимкнути серіал надійшло до водія не під час зупинки, а під час руху, відволікаючи водія, що загрожувало безпеці і порушувало спокій пасажирів", - підсумував Брагар.

Нагадаємо, двоє волонтерок Ярина Чорногуз та Анастасія «Конфедерат», які їхали з Луцька до Києва з похорону загиблого на Донбасі Миколи Сорочука, були змушені посеред траси вийти з автобуса через незгоду водія і пасажирів вимкнути російський серіал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram