ГоловнаПолітика

Мер Чернівців отримав 264 тис. грн компенсації за незаконну відставку

Чернівецька міськрада відправила Олексія Каспрука у відставку в липні 2018 року.

Мер Чернівців отримав 264 тис. грн компенсації за незаконну відставку
Мэр города Черновцы Алексей Каспрук
Фото: molbuk.ua

Мер Чернівців Олексій Каспрук отримав грошову компенсацію у розмірі 264 839 грн за дев'ять місяців відставки, яку суд визнав незаконною. Про це свідчить електронна декларація Каспрука, оприлюднена на сайті НАЗК, пише "Молодий буковинець".

У декларації Каспрук вказав, що отримав компенсацію середнього заробітку за рішенням суду і повідомив про отриману зарплату від виконавчого комітету Чернівецької міськради у розмірі 39 500 грн.

"Отримав компенсацію за рішенням суду за 9 місяців вимушеного прогулу. На жаль, більша частина суми була витрачена на судові витрати. Тепер будуть ще судові витрати - тому що треба буде їхати до Києва на засідання Касаційного суду", - прокоментував Каспрук.

Нагадаємо, в липні 2018 року Чернівецька міськрада проголосувала за дострокову відставку мера Олексія Каспрука. Через дев'ять місяців, у квітні 2019 року, Чернівецький окружний адмінсуд визнав відставку Каспрука незаконною, після чого посадовця було поновлено на посаді.

Каспрук - уродженець Чернівців, тут і навчався. Був членом партії Арсенія Яценюка "Фронт змін". У 2014 році був обраний мером уперше. У листопаді 2015 року був переобраний на другий термін.

Його батько Павло Каспрук очолював Чернівецьку міськраду у 1985-1991 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram