ГоловнаПолітика

Кабмін оголосив порядок денний і склад делегації на засідання ради асоціації "Україна - ЄС"

Уряд Гончарука вперше їде на переговори до Брюсселя.

Кабмін оголосив порядок денний і склад делегації на засідання ради асоціації "Україна - ЄС"
Фото: Liga.net

Кабінет міністрів оголосив порядок денний і склад делегації на шосте засідання ради асоціації "Україна - ЄС", яке відбудеться 28 січня в Брюсселі.

Як зазначає пресслужба Кабміну, це буде перше засідання після зміни уряду в Україні та складу Єврокомісії.

У Брюсселі обговорюватимуть прогрес в імплементації Угоди про асоціацію між Україною ЄС, стан торгівлі, шляхи поглиблення співпраці в економіці, сфері юстиції, свободи та безпеки. Також буде порушено теми протидії російській агресії та імплементації Мінських домовленостей, стан справ в окупованому Криму.

Делегацію України очолить прем'єр Олексій Гончарук, Євросоюзу - високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. Також у засіданні візьме участь єврокомісар з питань політики сусідства і переговорів про розширення Олівер Варгеї.

До української делегації ввійдуть віцепрем'єр Дмитро Кулеба, міністри Вадим Пристайко, Владислав Криклій, Анна Новосад, Оксана Маркарова, торговий представник Тарас Качка і кілька заступників міністрів.

Програма візиту глави уряду до Брюсселя також передбачає двосторонні зустрічі з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Боррелем, віцепрезидентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом, а також зустріч з представником бельгійського бізнесу.

Нагадаємо, що засідання ради асоціації "Україна - ЄС" проходять у Брюсселі щороку, починаючи з 2014 року. П'ять попередніх разів вони проводилися в грудні, останнє засідання відбулося 17 грудня 2018 року.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram