ГоловнаПолітика

Підрядника реконструкції Воронцовського палацу в Криму оштрафували за його затоплення

Улітку 2019 року ураган зірвав тимчасовий дах, відтак кімнати намокли.

Підрядника реконструкції Воронцовського палацу в Криму оштрафували за його затоплення
Фото: kafanews.com

Компанію "Меандр", яка була підрядником реконструкції Воронцовського палацу в Алупці, оштрафувала окупаційна влада за пошкодження його інтер'єру в результаті затоплення.

Як повідомляє "Кримський процес", підконтрольні Росії кримські суди визнали фірму винною в адміністративному правопорушенні за ст. 7.13 КоАП РФ (порушення вимог законодавства РФ про охорону об'єктів культурної спадщини).

У рішенні підконтрольного окупаційній владі Верховного суду Криму сказано, що підрядник допустив намокання стелі, стін і меблів пам'ятника архітектури.

Під час засідання представник ТОВ "Меандр" Євген Соломатін заявив, що ялтинський суд першої інстанції не вивчав представлені докази, а переписав дані з протоколу про адміністративне правопорушення. За словами представника "Меандру", в тому, що трапилося, винуваті складні погодні умови і співробітники екстрених відомств, які не попередили про погіршення погоди.

Соломатін відзначив, що після демонтажу старого даху, робітники накрили об'єкт будівельною плівкою, яка не витримала сильних поривів вітру та зливи. Захисник попросив врахувати, що наслідки намокання фірма усунула.

Заслухавши думку захисту, суддя Володимир Агін пішов до дорадчої кімнати і незабаром постановив залишити чинним рішення першої інстанції, відповідно до якого ТОВ "Меандр" зобов'язане сплатити адміністративний штраф у розмірі 500 тис. рублів (близько 195 тис. гривень).

Воронцовський палац в Алупці постраждав від негоди на початку червня 2019 року. Тоді ураганний вітер зірвав тимчасовий дах, у результаті чого злива затопила кімнати на першому і другому поверсі.

Воронцовський палац є пам'яткою культурної спадщини України національного значення. З 1956 року в палаці розміщений музей. При Воронцовському палаці є парк - пам'ятник садово-паркового мистецтва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram