ГоловнаПолітика

Полковника Ноздрачова відсторонили від посади в ЗСУ

Начальника CIMIC можуть покарати через невдале висловлювання.

Полковника Ноздрачова відсторонили від посади в ЗСУ
Фото: mil.gov.ua

Начальника Управління цивільно-військового співробітництва (CIMIC) Збройних сил України Олексія Ноздрачова відсторонили від посади через політичні висловлювання про радикалізм в Україні, які він зробив 12 грудня на круглому столі в Києві.

Про це повідомила у фейсбуці Військова служба правопорядку, якій доручили провести службове розслідування.На цьому круглому столі обговорювалося, зокрема, питання подолання конфлікту і реінтеграції населення Донбасу, і одна з журналісток запитала, чи ведеться робота над створенням майданчика для примирення між ветеранами і тими бойовиками, які можуть потрапити під амністію.

Ноздрачов, узявши слово, запропонував створювати його на базі Ради національної безпеки і оборони.

Після цього він висловив думку, що військовий з військовим зможе порозумітися, тоді як з праворадикалами можливі проблеми.

"Питання реінтеграції - це питання безпеки в державі передусім. Хочу запевнити, що військовий і військовий-росіянин, який проти нас воював і воює, і навіть ті військові формування Донецької і Луганської областей, якщо буде прийнято рішення політичне, вони реінтегруються дуже швидко. Тому що, крім національної ідеї, існують військові традиції. Зрозуміти одне одного військовому-росіянину і військовому-українцю, навіть якщо вони були ворогами, простіше. Але не забувайте, що існують праворадикальні рухи, які державою не контролюються. Праворадикалізм зараз випущений безконтрольно, і немає державної політики реінтеграції цих ветеранів, а іноді і не завжди ветеранів, і не завжди людей, що дбають про безпеку держави, в державну політику", - сказав він.

"Ми зможемо вдало реінтегрувати Донецьку та Луганську області, якщо сильне українське суспільство займеться реінтеграцією решти суспільства", - додав Ноздрачов.

Генеральний штаб поспішив відхреститися від слів Ноздрачова, а сам полковник записав відеозвернення з вибаченнями.

"Я допустив велику помилку - некоректно висловившись щодо ветеранів і військовослужбовців, які виконують завдання в боротьбі з російською агресією", - сказав Ноздрачов.

"Я відверто помилився у своїх висловлюваннях і прошу мені вибачити цю помилку. Це моя провина, і я її розумію. Я готовий зазнати покарання. Прошу вибачення", - сказав полковник у відеозверненні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram