ГоловнаПолітика

"Навіть кури сміються", - Порошенко про проєкт підозри

За його словами, замовником провадження є колишня команда Януковича.

"Навіть кури сміються", - Порошенко про проєкт підозри
Фото: eurosolidarity.org

П'ятий президент України Петро Порошенко прокоментував повідомлення ДБР про передачу проєкту підозри щодо нього в Генеральну прокуратуру.

Порошенко заявив, що був змушений скасувати кілька зустрічей і негайно повернутися в Україну з Туреччини.

"Ця справа не має юридичної ваги, це зрозуміло навіть юристу-початківцю першокурснику. З неї навіть кури сміються ... Звинувачувати п'ятого президента України в захопленні державної влади - це смішно. Може, вони мають на увазі часи Януковича, і пан Труба з паном Портновим вирішили захищати Януковича", - заявив Петро Порошенко журналістам в аеропорту "Київ" імені Сікорського.

За його словами, замовником провадження є колишня команда Януковича, "яка з'являється зараз не тільки в своїх телеграм-каналах, а й в органах влади".

"Важливо знайти замовників і організаторів цієї провокації. Мета її - залякати нашу команду. Мета її - зупинити нашу боротьбу за європейське і євроатлантичне майбутнє України. Хочу підкреслити: нічого у вас не вийде!", - додав Порошенко.

Як повідомлялося, проєкт підозри підготовлений в рамках досудового розслідування про можливий неправомірний вплив на конкурс з відбору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя в березні-травні 2019 року.

Порошенку закидають кримінальні злочини, передбачені ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на захоплення влади) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) Кримінального кодексу України.

Крім цього, слідчі ДБР направили в прокуратуру проєкт подання до Верховної Ради на притягнення Порошенка до кримінальної відповідальності.

Раніше пресслужба "Європейської Солідарності" заявила, що проєкт підозри колишньому президенту України Петру Порошенку є російським замовленням, що спрямований на завдання удару іміджу Порошенка перед самітом Європейської народної партії в Хорватії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram