ГоловнаПолітика

"Голос" закликав скликати позачергове засідання Ради для збереження слідства у справах Майдану

20 листопада справи Майдану повинні перейти частково до ДБР і НАБУ.

"Голос" закликав скликати позачергове засідання Ради для збереження слідства у справах Майдану
Фото: Макс Требухов

Партія "Голос" наполягає на скликанні позачергової сесії Верховної Ради для того, щоб розслідування у справах Майдану не зупинилося.

Про це повідомляють на сайті політсили.

"20 листопада розслідування вбивств на Майдані може зупинитися. В цей день Генеральна прокуратура України буде зобов'язана віддати всі справи Майдану в Державне бюро розслідувань. В обставинах, що склалися, це може призвести до того, що справи не будуть розслідувані", - йдеться в заяві, яку партія направила в парламент.

У політсилі зазначили, що вони підтримують ініціативу сімей загиблих героїв Небесної сотні і наполягають на негайному скликанні позачергового засідання Ради для прийняття рішень, спрямованих на порятунок розслідування справ Майдану.

Нагадаємо, 20 листопада 2019 року органи прокуратури остаточно втрачають слідчі функції, і справи Майдану повинні перейти частково до Державного бюро розслідувань, а частково - до Національного антикорупційного бюро.

Так, з 20 листопада слідство у справах Майдану може призупинитися на невизначений час, тому що Рада не встигла проголосувати необхідні поправки до закону про ДБР і повернутися до цього питання зможе тільки 3 грудня. При цьому депутати ухвалили принципове рішення достроково звільнити директора ДБР Романа Трубу та його заступників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram