ГоловнаПолітика

Пристайко вважає, що розвал Росії створить Україні "ще більше проблем"

"Німеччина дочекалася, коли розвалився Радянський Союз... Але це могло статися, а могло не статися", - зазначив голова МЗС.

Пристайко вважає, що розвал Росії створить Україні "ще більше проблем"
Фото: Укринформ

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко вважає, що Україна не повинна у своєму розвитку розраховувати на розвал Російської Федерації.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Ми не можемо планувати свою діяльність на основі того, що зараз розвалиться Росія. Ми ставимо перед собою більш прагматичні цілі. Ми хочемо досягти миру набагато раніше. Це взагалі проблеми Росії, як вона буде діяти, коли розвалиться. Нам би не хотілося, щоб це сталося біля наших кордонів, щоб така велика країна розбіглася в різні боки, створюючи нам ще більше проблем. Але наш інтерес - перший, а що буде відбуватися в самій Росії - це вже потім", - підкреслив Пристайко.

На його думку, Україні необхідно розвиватися, і тоді "люди нас полюблять і перейдуть на наш бік".

"Є і такий підхід: зробімо Україну максимально розвиненою, люди нас полюблять і перейдуть на наш бік. Але ми бачимо приклад Північної і Південної Кореї, де такого не сталося... Інші кажуть, що треба діяти, як Німеччина: дочекатися моменту, стати сильнішими і тоді провести вибори, і все буде добре. Німеччина не просто дочекалася якогось певного моменту. На їхнє щастя розвалився Радянський Союз. Це могло статися, а могло не статися", - зазначив голова МЗС.

Нагадаємо, батько Вадима Пристайка Володимир за часів СРСР служив слідчим у КДБ, а при незалежній Україні став генерал-лейтенантом юстиції, а також працював заступником голови Служби безпеки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram