ГоловнаПолітика

Казахстан не скеровував офіційних запрошень для переговорів Зеленського і Путіна, - МЗС

Пропозиція про зустріч у Нур-Султані пролунала як тема для обговорення.

Казахстан не скеровував офіційних запрошень для переговорів Зеленського і Путіна, - МЗС
Фото: gazeta.kz

Міністерство закордонних справ Казахстану не надсилало офіційних запрошень для проведення переговорів президентів України і Росії Володимира Зеленського і Володимира Путіна в Нур-Султані.

Про це повідомив голова МЗС країни Мухтар Тлеуберді, передає "Интерфакс-Казахстан".

"Пропозиція Назарбаєва про переговори Путіна і Зеленського в Казахстані пролунала як тема обговорення на рівні експертів, МЗС не направляло офіційних запрошень", - сказав він.

Як повідомляли, раніше перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв висловив упевненість, що президенти України і РФ зможуть домовитися про врегулювання конфлікту на Донбасі під час особистої зустрічі і запропонував провести її на території Казахстану.

Нагадаємо, Назарбаєв ще як президент кілька разів пропонував допомогу в мирному врегулюванні українсько-російської війни. У грудні 2018 року в інтерв'ю телеканалу "Россия 24" він заявляв, що Путін немає планів захоплення східних земель України. У березні 2019 року Назарбаєв покину президентську посаду.

9 листопада на Донбасі почалося розведення сил і засобів у Петрівському Донецької області. Зеленський назвав його третьою й останньою умовою для зустрічі в "нормандському форматі" на рівні лідерів країн.

Про зустріч тет-а-тет із Путіним раніше не йшлося. Проте президенти України і РФ уже кілька разів говорили по телефону. Зокрема, Зеленський дзвонив Путіну через обстріли на Донбасі і захоплення моряків у Керченській протоці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram