ГоловнаПолітика

Ляшкові вручили підозру за бійку з нардепом Герусом

Лідера Радикальної партії можуть заарештувати.

Ляшкові вручили підозру за бійку з нардепом Герусом
Скриншот из видео

Бориспільська прокуратура в понеділок повідомила про підозру лідерові Радикальної партії Олегу Ляшку за бійку з народним депутатом Андрієм Герусом.

Колега Ляшка по парламенту 8-го скликання Дмитро Лінько транслював візит у прокуратуру у своєму фейсбуці.

Прокуратура має намір клопотати про обрання Ляшкові заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що Ляшко і Герус побилися 6 листопада в аеропорту "Бориспіль" через поправку, що дозволила почати імпорт електроенергії з Росії. Наступного дня поліція відкрила справу проти Ляшка за ст.346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу.

18 вересня Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в який голова енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював поправку - дозволити закуповувати українським споживачами імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт мав здійснюватися з Білорусі.

1 жовтня було здійснено перше постачання електроенергії з Росії в режимі імпорту. Постачання здійснили рівним графіком потужністю 100 МВт. Імпорт виконала компанія "Юнайтед Енерджі", яку пов'язують з Ігорем Коломойським.

4 жовтня на сайті президента була зареєстрована петиція про заборону імпорту електроенергії з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram