ГоловнаПолітика

Комітет міністрів Ради Європи у грудні розгляне питання української судової реформи

У Києві відбувся круглий стіл за участю представників ВРП і Ради Європи.

Комітет міністрів Ради Європи у грудні розгляне питання української судової реформи
Фото: argument.ua

У грудні 2019 року Комітет міністрів Ради Європи розгляне питання української судової реформи.

Про це повідомив представник Департаменту виконання рішень Європейського суду з прав людини Ради Європи Павло Пушкар, повідомляє "Судова влада".

23 жовтня в Києві відбувся круглий стіл "Діяльність Вищої ради правосуддя: забезпечення судової незалежності і підзвітності суддів" за участю представників ВРП і Проєкту Ради Європи "Підтримка виконання Україною рішень ЄСПЛ".

Учасники круглого столу проаналізували ключові рішення ЄСПЛ про незалежність і неупередженість судової влади в контексті стандартів Ради Європи.

"Окрему увагу було приділено прогресу України у виконанні групи рішень ЄСПЛ «Куликов та інші проти України» і «Денисов проти України». Під час заходу дискусія точилася навколо питань забезпечення незалежності суддів у контексті доброчесної поведінки суддів та уникнення незаконного впливу на їх діяльність", - зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, Рада Європи у 2017-2018 роках досліджувала нові конкурсні процедури відбору і призначення суддів, які були введені в рамках судової реформи в Україні, і дійшла висновку, що реформа відповідає стандартам РЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram