ГоловнаПолітика

Судова реформа "Слуг народу" змусить українців шукати справедливості в судах за кордоном, - Порошенко

Експрезидент вважає, що депутати проголосували за скасування де-факто незалежності Верховного Суду.

Судова реформа "Слуг народу" змусить українців шукати справедливості в судах за кордоном, - Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

Сьогодні фактично відбувається атака на судову систему України і скасування судової реформи. Тому українці будуть змушені шукати правди за кордоном, як у Лондоні, де Українська держава захистила свої інтереси і виграла в колишніх власників ПриватБанку, або як у Панамі, де порушили кримінальну справу проти Портнова за поширення неправдивої інформації. Про це сказав п'ятий президент України, лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в коментарі журналістам.

«На жаль, сьогодні голосування (прийняття закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського управління (1008) - ред.) про скасування де-факто судової реформи, скасування де-факто незалежності Верховного Суду», - заявив Петро Порошенко.

«Де-факто йде атака на судову систему України, яка дивним чином збігається з опублікованим учора рішенням Лондонського суду, коли ПриватБанк виграв у колишніх власників», - зазначив він.

«Я дуже не хотів би, щоб правду українці змушені були шукати тільки за кордоном. Як Панама, яка порушила справу проти Портнова, і як Лондон, який, врешті-решт, захищає Україну в питаннях з колишніми власниками (ПриватБанку - ред.)», - сказав п'ятий президент України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram