ГоловнаПолітика

ГПУ порушила три справи за фактом розкрадання бюджетних коштів у оборонній сфері

Досудове розслідування проводить НАБУ.

ГПУ порушила три справи за фактом розкрадання бюджетних коштів у оборонній сфері
Фото: segodnya.ua

Генеральна прокуратура порушила три кримінальні справи про розкрадання великого обсягу бюджетних коштів в оборонній галузі.

Про це інформує пресслужба ГПУ.

"Генеральна прокуратура України розпочала низку кримінальних проваджень за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, що вчинені в особливо великих розмірах) в злочинах в оборонній сфері", - йдеться в повідомленні.

Вказується, що 15 жовтня зареєстровано кримінальне провадження за фактом розкрадання колишніми високопоставленими особами спільно з посадовими особами підприємств оборонного комплексу бюджетних коштів під час виконання Державного оборонного замовлення з виготовлення 152-мм боєприпасів для артилерійської системи "Гіацинт".

Також до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом незаконного використання бюджетних коштів під час виготовлення 82-мм міномета "Верба" і розпочато досудове розслідування за фактом закупівлі бронемашин Oncilla польської компанії Mista за завищеними цінами.

Проведення досудового розслідування доручено Національному антикорупційному бюро України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram