ГоловнаПолітика

У Зеленського пропонують передати спецслужбам закупівлю деталей з РФ

На думку нардепа Ганни Коваленко, це знизить корупцію під час закупівлі російських деталей

У Зеленського пропонують передати спецслужбам закупівлю деталей з РФ
Фото: Макс Левин

Закуповувати деталі для військової техніки з Російської Федерації повинні українські спецслужби. Це дозволить зменшити рівень корупції під час доставки російських деталей.

Таку думку в інтерв'ю LB.ua висловила обрана народна депутатка від "СН" Анна Коваленко.

"На озброєнні наших ЗСУ досі перебуває велика кількість техніки, виробленої в РФ. Замінити її на західні зразки наразі не дозволяє держбюджет - це дорого. Ми будь-яким способом повинні підтримувати боєготовність такого озброєння. Тут два шляхи. Перший - імпортозаміщення, яке можливе, коли таких зразків багато, тоді це економічно виправдано. Другий - імпорт з РФ, коли зразки поодинокі і заміщення невигідне. Перш за все це стосується військової авіаційної техніки, виробленої серійно в Росії. Для другого випадку нам і потрібні спецслужби, адже ми повинні отримати такі деталі за будь-яку ціну", - сказала Коваленко.

На її думку, "якщо закупівлями займатимуться спецслужби, то процес стане підзвітним".

Нагадаємо, команда журналістських розслідувань Bihus.info в лютому розкрила схему масштабних розкрадань в оборонному комплексі, до якої причетні посадові особи, наближені до президента Петра Порошенка.

У розслідуванні йшлося, що син першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор, його друг і безнес-партнер Віталій Жуков, а також Андрій Рогоза з 2016 року продавали українським оборонним підприємствам запчастини для військової техніки з націнкою до 300%. Товар вони завозили з території РФ контрабандним шляхом або ж купували на складах військових частин в Україні. Керівництво концерну "Укроборонпром" знало про шахрайські угоди і давало на них згоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram