ГоловнаПолітика

Фігурант "справи Хізб ут-Тахрір" Аділов припинив сухе голодування

Біляла Аділова перевели в камеру, де його життю і здоров'ю нічого не загрожує.

Фігурант "справи Хізб ут-Тахрір" Аділов припинив сухе голодування
Билял Адилов
Фото: facebook.com/crimeansolidarity

Один з фігурантів другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Білял Аділов припинив сухе голодування. Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Сьогодні втішила родичів Аділова. Зараз його перевели в камеру, де його життю і здоров'ю нічого не загрожує, він почувається краще", - розповіла його адвокатка Людмила Тюренкова.

За її словами, умови утримання Аділова покращилися, тому її підзахисний припинив голодування. Також адвокатка підкреслила, що в Аділова проблеми з дихальними шляхами, які загострилися в нього через утримання у вогкій камері.

"Наскільки я знаю, доти в нього проблем з диханням не було. Зараз наше першочергове завдання - всіма дозволеними законом способами домогтися повного медичного обстеження та якісного лікування", - зазначила вона.

Білял Аділов 20 серпня оголосив сухе голодування "у зв'язку з жахливими умовами утримання в СІЗО". Його утримують у слідчому ізоляторі №1 російського Ростова-на-Дону.

Біляла Аділова і ще 24 кримських татар затримали під час масових обшуків 27 березня 2019 року. 23 кримчан вивезли в Росію, одного утримують у СІЗО Сімферополя, ще один - Едем Ячиков - зник, його місцезнаходження невідоме з 27 березня.

12 серпня повідомляли, що фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" суд у РФ продовжив арешт до 15 листопада.

Верховний суд Росії заборонив мусульманську організацію "Хізб ут-Тахрір" 2003 року, включивши в список об'єднань, названих "терористичними". Захисники заарештованих і засуджених у цій справі вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокати зазначають, що переслідувані в цій справі російськими правоохоронними органами - переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці і кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram