ГоловнаПолітика

"Слуга народу" готова виконати вимогу МВФ про "спліт"

"Діяльність комісії фінансових послуг абсолютно неефективна. Це визнають усі".

"Слуга народу" готова виконати вимогу МВФ про "спліт"
Данило Гетманцев
Фото: Цензор

Партія "Слуга народу" готова виконати одну з ключових вимог Міжнародного валютного фонду про поділ повноважень Нацфінпослуг між Нацбанком і Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку ("спліт").

Про це в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна" сказав обраний депутат Данило Гетманцев, який може очолити фінансовий комітет Верховної Ради.

"Деякі його прийняння не хочуть, але ми все одно його підтримаємо. І не тому що Міжнародний валютний фонд згоден, це вторинне. Тому що діяльність комісії фінансових послуг абсолютно неефективна. Це визнають усі", - сказав він.

"У питанні "спліта" ми наполягаємо на реформуванні органу, який не регулює, а робить вигляд, що регулює дуже важливі для країни відносини. І запропонована реформа нам здається дуже вдалим варіантом", - додав він.

Законопроект №2413а про "спліт" було внесено ще влітку 2015 року. Він передбачає ліквідацію Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг з передачею її функцій Національному банку та Національній комісії з цінних паперів і фондового ринку.

Нацбанку будуть передані в підпорядкування страхові компанії, кредитні спілки, фінансові компанії, бюро кредитних історій, тоді як НКЦПФР будуть передані недержавні пенсійні фонди, емітенти іпотечних сертифікатів, фонди фінансування будівництва/операцій з нерухомості та довірчі товариства.

Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман говорив, що проведення "спліту" - ключовий елемент програми Фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram