ГоловнаПолітика

НАЗК підтвердило право на державне фінансування 11 партій

Партії, які подолали 2% бар'єр на виборах, отримають гроші у 2020 році.

НАЗК підтвердило право на державне фінансування 11 партій
Фото: liga.net

Національное агентство із запобігання корупції прийняло рішення надати 11 політичним партіям державне фінансування їхньої статутної діяльності на підставі результатів дострокових парламентських виборів. Про це повідомила пресслужба агентства.

Право на держфінансування отримали партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", "Європейська солідарність", "Голос", Радикальна партія Олега Ляшка, "Сила і честь", "Опозиційний блок", "Українська стратегія Гройсмана", "Партія Шарія" і "Всеукраїнське об'єднання "Свобода".

Усі вони виконали умови для отримання коштів з держбюджету, зокрема зобов'язання про відкриття окремого гривневого рахунку в установі банку України.

Фінансування розпочнеться з 1 січня 2020 року, але за весь період, коли партії мали право на фінансування, тобто з другого дня відкриття першої сесії Ради нового скликання.

Нагадаємо, в парламент пройшли тільки 5 політсил, президентська партія "Слуга народу" отримає 254 мандати з урахуванням кандидатів, які перемогли в мажоритарних округах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram