ГоловнаПолітика

Зеленський запропонував в.о. мера Сміли продати свою "Тойоту" для погашення боргів міста за тепло

Президент провів нараду з міською владою з приводу заборгованості за опалення.

Зеленський запропонував в.о. мера Сміли продати свою "Тойоту" для погашення боргів міста за тепло
Владимир Зеленский
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський під час робочого візиту в Черкаську область заслухав віцепрем'єра Геннадія Зубко, секретаря міської ради, в.о. мера Сміли Віктора Федоренка, а також відстороненого мера Олексія Цибка з приводу опалення.

Про це повідомляє місцевий сайт "ПроЧерк".

На нараді з'ясувалося, що населення сплачує за послуги ЖКГ, але місто при цьому має заборгованість, оскільки міська влада взяла на себе борги підприємства "Смілаенергоінвест" і не може впоратися з оплатою. Відзначають, що Федоренко і Цибко почали "перекладати" провину за заборгованість один на одного.

"Сума, яка повинна бути оплачена перш за все, - це 3 млн гривень. Це перші кошти, які негайно потрібно заплатити за теплопостачання", - зазначає видання.

Зеленський запитав у Федоренка, чи є в нього автомобіль і який. Федоренко відповів, що "Тойота". Після цього президент порадив йому "продати авто і сплатити частину боргу".

Зеленський: "Ви ж голова?"

Федоренко: "Я секретар міськради. Виконую обов'язки [голови], так".

Зеленський: "Яка машина у вас?"

Федоренко: "У сенсі?"

Зеленський: "Машина. У сенсі автомобіль".

Федоренко: "Автомобіль - тойота".

Зеленський: "Продайте".

"Ніхто не зірве опалювальний сезон у Смілі" - додав президент.

Відзначимо: згідно з електронною декларацією про доходи, Федоренко також має автомобіль Porshe Cayenne, а його дружина - Mercedes Benz G500.

Нагадаємо, в листопаді минулого року в Смілі ввели надзвичайний стан через відсутність опалення. Рішення про це ухвалила міськрада. Навчальні заклади міста пішли на канікули, без тепла залишилися житлові будинки, лікарні, дитсадки та школи. Повідомляли, що місто не отримало від "Нафтогазу" номінації на газ через борг у розмірі 85 млн гривень, накопичений попереднім ліцензіатом.

Для запуску опалювального сезону уряд вирішив надати Смілі 25 млн гривень кредиту. 27 грудня місто почало отримувати газ від "Нафтогазу". У січні в.о. мера Сміли повідомили про підозру за зрив опалювального сезону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram