ГоловнаПолітика

Два клієнти адвоката Трампа зажадали від Коломойського 200 млн гривень моральної шкоди

Олігарх назвав їх аферистами.

Два клієнти адвоката Трампа зажадали від Коломойського 200 млн гривень моральної шкоди
Фото: Апостроф

Американські громадяни Ігор Фруман і Лев Парнас, інтереси яких представляє особистий адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані, вимагають від Ігоря Коломойського по 100 млн гривень компенсації моральної шкоди, завданої в одному з інтерв'ю олігарха.

Про це пише "Радіо Свобода"

У травні Коломойський назвав Фруман і Парнаса "двома аферистами" зі США, які приїжджали до нього в Ізраїль і розповідали, як треба спілкуватися з Володимиром Зеленським.

"В Україні діють два аферисти, які перебувають під розслідуванням у США. Один, здається, Лев Парнас, а інший - Ігор - чи то Фруман, то чи Фурман. І вони ходять тут, в Україні, збирають з людей гроші, розповідають, що вони близькі з паном Джуліані - і вони вирішать з паном Луценком будь-яке питання... Два остапи бендери, які пересуваються між двома країнами і розповідають усяке... У найближчому майбутньому, повірте мені, ми цих двох «субчиків» виведемо на світ божий", - заявив Коломойський.

Виявилося, що ці "субчики" - клієнти Джуліані, і за його порадою вони написали заяву на Коломойського в правоохоронні органи України.

У позовній заяві до Голосіївського райсуду Києва вони заявили, що інтерв'ю Коломойського завдало шкоди честі, гідності та діловій репутації американських громадян. Також окремі фрази олігарха розцінили як погрози життю і здоров'ю.

"Мої клієнти пріоритетом ставлять спростування інформації і захист свого імені, а з приводу моральної шкоди, то вони прийняли спільне рішення всю суму моральної шкоди передати народу України", - заявила адвокат Аліна Самарець.

Нагадаємо, адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані збирався прилетіти в Україну для зустрічі з новообраним президентом Володимиром Зеленським. Але після того, як про візит стало відомо, американські політики-демократи накинулися на Джуліані з лютою критикою, і він прийняв рішення скасувати візит.

Джуліані пояснив, що не поїхав, тому що в Києві зіткнувся б з "групою людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках - ворогами Сполучених Штатів, а в одному випадку - засудженою людиною, викритою в тому, що допомагав демократам у розслідуванні 2016 року".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram