ГоловнаПолітика

"Слуга народу" анонсувала чистку свого списку

Докази сумнівної репутації кандидата в депутати можна надати до 6 липня.

"Слуга народу" анонсувала чистку свого списку
Фото: EPA/UPG

Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що 6 липня політсила буде чистити свої списки кандидатів у нардепи, якщо такий запит надійде від українців. Про це він розповів в інтерв'ю "Цензор. нет".

Згідно із законодавством, партія може почистити свої списки до 8 липня. "Ми це будемо робити 6 числа. Якщо ми щодо якихось людей допустили помилки, ми їх виправимо", - сказав Разумков. Крім того, від партії в Раді будуть представники різних верств населення, різних професійних груп і сфер, якщо їх підтримають виборці.

"Ми хотіли б привести в парламент людей, які були б новими. Так, у них може не бути такого глибокого знання роботи парламенту, але цього вони навчаться швидко", - сказав голова "Слуги народу", додавши, що головне, щоб вони не навчилися корупції.

При цьому він зазначив, що знайти "стерильних людей" неможливо, оскільки всі активні так чи інакше співпрацювали і з владою, і з представниками бізнесу, активістами і т.д.

Разумков додав, що якщо хтось здатен надати факти про кандидатів "Слуги народу", які можуть довести його сумнівну репутацію, про це варто повідомити, щоб кандидата виключили зі списку.

"Ви бачите, що ми досить швидко реагуємо на повідомлення, що хтось десь неадекватно потрапив у наш список. Ми єдині, хто веде постпраймеріз. Ми провели частину постпраймеріз між двома частинами з'їзду, а тепер ще чекаємо на фідбек співгромадян. Ми його ще, радше за все, почистимо на третьому етапі з'їзду", - зазначив голова "Слуги народу".

Нагадаємо, 26 червня Дмитро Разумков заявив, що "Слуга народу" вже почала розписувати концепції законопроєктів, які збирається приймати у ВР після виборів. У штабі партії вже створено 21 робочий комітет з основних напрямків діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram