ГоловнаПолітика

З'явилася реакція захисту Дмитра Фірташа на рішення Верховного суду Австрії

"Нічого не змінилося щодо невинності пана Фірташа і відсутності доказів його провини в будь-якому злочині".

З'явилася реакція захисту Дмитра Фірташа на рішення Верховного суду Австрії
Дмитрий Фирташ
Фото: delo.ua

Американські адвокати Дмитра Фірташа Ден Вебб і Ленні Девіс заявили, що в справі українського бізнесмена, як і раніше, відсутні докази будь-якого злочину.

Про це йдеться в заяві адвокатів Дмитра Фірташа в США Дена Вебба і Ленні Девіса після рішення Колегії суддів Верховного суду Австрії, яке цитують українські та американські ЗМІ, і текст якого є в редакції Українських Новин..

"Ми розчаровані сьогоднішнім рішенням Верховного суду Австрії. У будь-якому випадку, нічого не змінилося щодо невинності пана Фірташа і відсутності доказів його провини в будь-якому злочині", - йдеться в повідомленні Bloomberg.

Американські захисники Дмитра Фірташа заявляють, що в повному тексті звинувачення американські прокурори ніколи не звинувачували українського бізнесмена в даванні хабарів. "Цей факт часто навіть не згадується в засобах масової інформації в Сполучених Штатах Америки", - стверджують адвокати.

Слова Вебба і Девіса приводить також BBC-Україна: "Він ніколи не займався бізнесом в США. Ніколи не відвідував США. Не знав ні про які плани щодо підкупу офіційних осіб в Індії з питання індійських титанових родовищ, які ніколи і ніким не були реалізовані", - цитує американських адвокатів Фірташа українська служба BBC.

Нагадаємо, сьогодні Верховний суд Австрії не знайшов процесуальних порушень в рішенні Вищого земельного суду Відня, який визнав допустимою екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа в США, залишивши його чинним.

Раніше кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" повідомив з місця подій, що Верховний суд не вирішував питання наявності чи відсутності вини, а розглядав тільки питання дотримання законодавства під час прийняття рішення апеляційним судом про можливість екстрадиції.

Рішення Верховного суду Австрії не означає негайної екстрадиції Дмитра Фірташа в США. Остаточне рішення буде приймати федеральний міністр юстиції Австрії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram