ГоловнаПолітика

У Зеленського припинили "розслідування" плагіату мови Порошенка

"Не було завдання знайти і покарати винних".

У Зеленського припинили "розслідування" плагіату мови Порошенка
Фото: пресс-служба президента

В Офісі президента Володимира Зеленського припинили службове розслідування інциденту з плагіатом промови п'ятого президента Петра Порошенка під час виступу в Брюсселі. Про це повідомляє видання theБабель з посиланням на офіс президента.

"Не було завдання знайти винних і покарати за всією строгістю. Було завдання розібратися в ситуації. Що і сталося", - сказано в повідомленні.

Рішення припинити службове розслідування взяв заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Причиною інциденту була схильність працівників до використання стереотипних підходів і наявних напрацювань, а несвідомий намір компрометації посадових осіб або української зовнішньої політики загалом", - пояснили в ОП.

Співрозмовник підкреслив, що текст промови Зеленського "відповідав принципам зовнішньої політики України і підкреслював відданість курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію".

Нагадаємо, 5 червня під час зустрічі з главою Євроради Дональдом Туском у Брюсселі Володимир Зеленський виголосив промову, яка частково збіглася з промовою Петра Порошенка. У команді президента це спочатку називали "диверсією" з боку МЗС. У разі підтвердження плагіату в команді Зеленського обіцяли зробити "жорсткі управлінські, дисциплінарні та кадрові висновки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram