ГоловнаПолітика

Доповіді ПАРЄ, які оскаржують повноваження російської делегації, готують проукраїнські делегати

Доповіді готують Роджер Гейл і Егідіус Варейкіс.

Доповіді ПАРЄ, які оскаржують повноваження російської делегації, готують проукраїнські делегати
Фото: kapital.com

Моніторинговий і регламентний комітети Парламентської асамблеї Ради Європи призначили доповідачів, які будуть готувати проект рішення щодо оскарження повноважень російської делегації. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на власні джерела в ПАРЄ.

У моніторинговому комітеті проект резолюції готуватиме британець Роджер Гейл - консерватор, який системно підтримує Україну і був співавтором левової частки проукраїнських поправок до скандальної резолюції.

У регламентному комітеті документ буде готувати Егідіус Варейкіс - литовський депутат, відомий як безкомпромісний прихильник дотримання прав людини. Він також голосував проти безумовного повернення Росії в РЄ.

Нагадаємо, вночі у вівторок, 25 червня, ПАРЄ прийняла резолюцію про зняття обмежувальних заходів щодо делегації Російської Федерації, незважаючи на те, що за п'ять років після введення обмежень РФ не зробила жодного кроку назустріч висунутим вимогам.

Повернення російської делегації відразу ж було оскаржено. За запитом Володимира Ар'єва ініційовано оскарження "з процедурних підстав" (через сумніви в повноваженнях депутатів Думи, обраних з урахуванням голосів кримчан). За запитом грузинки Ніно Гогадзе - оскарження за змістовними підставами (за порушення базових цінностей і правил РЄ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram