ГоловнаПолітика

Горбулін очолив наглядову раду новоствореного Українського інституту досліджень безпеки

80-річний Горбулін - один з авторів Концепції національної безпеки і оборони України.

Горбулін очолив наглядову раду новоствореного Українського інституту досліджень безпеки
Владимир Горбулин
Фото: QHA Агентство Крымские Новости

З метою прискорення реформи національного сектора безпеки і оборони в Україні створюється "Український інститут досліджень безпеки" (УІБД). Наглядову раду нової аналітичної структури очолить екс-секретар РНБО, перший віце-президент НАНУ академік Володимир Горбулін, передає Інтерфакс-Укарїна.

Засновниками УІБД виступили Центр досліджень армії, конверсії і роззброєння (ЦДАКР), інформаційно-консалтингова Defense Express, а також Центр з питань публічного управління і адміністрування "КУБ".

За словами глави ЦДАКР Валентина Бадрака, нова аналітична структура планує сконцентруватися на оперативному визначенні критичних для України ризиків у сфері безпеки і оборони, а також вироблення для органів влади рекомендацій щодо першочергових дій для подолання існуючих загроз.

"Серед іншого, планується проведення низки профільних досліджень, зокрема, ознайомлення органів влади, експертного співтовариства і громадськості з альтернативними підходами до розвитку сил оборони держави, нарощування оборонного потенціалу, подолання наявних проблем функціонування ОПК", - зазначив Бадрак, підкресливши: формування оптимальної державної оборонно -промислової політики стане одним із пріоритетів УІБД.

80-річний Володимир Горбулін - секретар Ради національної безпеки в 1996-1999 роках. Один з авторів Концепції національної безпеки і оборони України.

З 5 серпня 2014 по 30 липня 2018 року Горбулін був директором Національного інституту стратегічних досліджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram