ГоловнаПолітика

"Опозиційний блок" готується до возз'єднання партії і призначив з'їзд

Рінат Ахметов від переговорів самоусунувся.

"Опозиційний блок" готується до возз'єднання партії і призначив з'їзд
Фото: Михаил Маркив

Партія "Опозиційний блок", яка розкололася восени минулого року, розглядає можливість возз'єднання перед парламентськими виборами і має намір провести з'їзд 5 червня. Про це LB.uа стало відомо з власних джерел.

Нагадаємо, раніше про ймовірне возз'єднання колишніх однопартійців у матеріалі "Час великих очікувань" писала шеф-редактор LB.uа Соня Кошкіна. За її словами, головну участь у цьому процесі беруть три людини - Сергій Льовочкін, Вадим Рабінович і Вадим Новинський.

Водночас сам Новинський, як і лідери "ахметівського" крила "ОБ", зокрема, Борис Колесніков, балотуватимуться в Раду, швидше за все, за округами в Костянтинівці та Маріуполі відповідно. Решта підуть у списку, включаючи Віктора Медведчука, пише Соня Кошкіна. При цьому бізнесмен Рінат Ахметов від процесу переговорів "самоусунувся".

"Остаточно рішення ще не ухвалено, але ймовірність більш, ніж висока. У кожної зі сторін буде своя квота в списку. І ідея така, що одні не зможуть вплинути на вибір інших і навпаки. Жодного права вето тощо", - пише шеф-редактор LB.ua з посиланням на джерело, близьке до переговорів.

"Головний мотив возз'єднання - соціологія. У кожному регіоні люди вимагають, щоб ми знову зійшлися. До того ж, це дозволить зібрати найбільшу опозиційну фракцію в Раді. Ну і, так, якщо ми об'єднаємося, "Відродження" майже напевно не пройде", - наводить цитату співрозмовника Соня Кошкіна.

Нагадаємо, "Опозиційний блок" в 2014 році створювався на уламках ПР як штучна структура, спрямована виключно на проходження в парламент. У "Опоблоку", що отримав 9,43%, були два основних акціонери - групи Ахметова і Фірташа, які ділили все в пропорції 50 на 50. Номінальними співголовами фракції були Олександр Вілкул та Юрій Бойко. Перший представляв "ахметівське" крило, другий - "фірташівське". У листопаді 2018 року так звана "група Бойка-Льовочкіна" відкололася від ОБ, домовившись про створення нової політичної платформи з партією Вадима Рабіновича "За життя", фактично лідером якої є Віктор Медведчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram