ГоловнаПолітика

"Опоблок" закликав Зеленського розблокувати захоплений РФ Донбас

Нардеп Вадим Новинський заявив, що після скасування економічної блокади "українці на цих територіях отримуватимуть зарплату в гривні, а не в рублях"

"Опоблок" закликав Зеленського розблокувати захоплений РФ Донбас
Фото: president.gov.ua

Голова парламентської фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський вважає, що президент Володимир Зеленський має повноваження для зняття блокади з тимчасово окупованих Росією районів Донбасу. Про це він повідомив журналістів біля будівлі Адміністрації президента, передає LIGA.net.

"Мені здається, необхідно скасувати економічну блокаду Донбасу, непідконтрольної території. Це те, що в силах президента зробити зараз", - заявив він.

При цьому, додав Новинський, "не треба буде рішення Верховної Ради".

Лідер фракції "Опоблоку" запевняє, що в разі скасування блокади всі підприємства, які розташовані на тимчасово непідконтрольних територіях, будуть працювати за законами України.

"А українці, які живуть на цих територіях, будуть отримувати зарплату в гривні, а не в рублях", - переконаний Новинський.

Блокада ОРДЛО почалася на початку 2017 року. Раніше перший президент Леонід Кравчук також пропонував Зеленському зняти блокаду - але з захопленого Росією Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram