ГоловнаПолітика

Зеленський звернеться до спікера для скликання позачергового засідання Ради на завтра, - Богдан

"Усі фракції задекларували готовність іти на вибори".

Андрій Богдан після консультацій Зеленського і представників парламентських фракцій
Фото: Анна Стешенко
Андрій Богдан після консультацій Зеленського і представників парламентських фракцій

Юрист Андрій Богдан, особистий адвокат олігарха Ігоря Коломойського і консультант президента Володимира Зеленського, задоволений результатом спілкування новообраного президента з представниками парламентських фракцій. Про це він заявив сьогодні після завершення зустрічі, повідомляє кореспондент LB.ua.

"На наш погляд, консультації пройшли дуже конструктивно. Були суперечки про конституційність і можливості оскаржити такий указ. Але за наявності такого указу всі фракції задекларували готовність іти на вибори", - сказав консультант.

За словами Богдана, в команді Зеленського "бачать таку дату проведення виборів - 21 липня".

"Буде звернення до спікера для скликання позачергової сесії на завтра", - сказав Богдан.

Фото: Анна Стешенко

Адвокат додав, що рішення про призначення голови Адміністрації президента ще не прийнято, але анонсував, що перші кадрові укази можуть з'явитися вже сьогодні ввечері.

"Зеленський вважає, що на цю посаду має бути призначена близька йому людина, якій він довіряє", - сказав Богдан.

Нагадаємо, під час інавгураційної промови 20 травня Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради і проведення дострокових парламентських виборів. Сьогодні вранці в Адміністрації президента відбулася зустріч Зеленського зі спікером і лідерами депутатських фракцій і груп. Усі учасники переговорів заявили, що розпуск Ради зараз є неконституційним і підстав для оголошення дострокових виборів немає, проте також задекларували і готовність брати участь у виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram