ГоловнаПолітика

Детективи НАБУ, які фігурують у розслідуванні про корупцію в "Укроборонпромі", відбулися доганами

Дисциплінарна комісія визнала порушення в роботі детективів.

Детективи НАБУ, які фігурують у розслідуванні про корупцію в "Укроборонпромі", відбулися доганами
Фото: стоп-кадр

Трьох співробітників Національного антикорупційного бюро, які фігурували в розслідуванні журналістів програми Bihus.Info про розкрадання в "Укроборонпромі", притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Двом із них - керівнику головного підрозділу детективів і детективу - оголосили догани. Перший заступник директора НАБУ отримав зауваження.

"Я уважно вивчив матеріали службового розслідування і рекомендації комісії. Оскільки керівник Головного підрозділу детективів і детектив приховували матеріали листування, неналежним чином виконували посадові обов'язки і неналежним чином організували роботу з особами, які співпрацюють зі слідством, за сукупністю виявлених порушень вони отримали догани. Перший заступник, у діях якого бачу лише неналежну організацію роботи Головного підрозділу детективів, отримав зауваження", - заявив голова НАБУ Артем Ситник.

Нагадаємо, 23 квітня НАБУ завершило внутрішнє розслідування стосовно своїх співробітників, які фігурували в листуванні з розслідування журналістів Bihus.Info. Матеріали внутрішнього розслідування передали Дисциплінарній комісії.

Керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький звернувся до Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро, тому що вважає, що НАБУ допустило низку порушень під час розслідування справ про розкрадання в оборонному комплексі.

У березні 2019 року журналісти Bihus.Info опублікували серію матеріалів про розкрадання в оборонному секторі країни. Згідно з розслідуванням, син екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського є одним з організаторів схем розкрадання. Ці схеми принесли бенефіціарам щонайменше 250 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram