ГоловнаПолітика

Верховний суд визнав законним арешт Вишинського

Суд відхилив касаційну скаргу адвокатів.

Верховний суд визнав законним арешт Вишинського
Кирилл Вышинский
Фото: Укринформ

Верховний Суд залишив без задоволення касаційну скаргу щодо затримання директора "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського.

Про це повідомила прес-служба суду в Фейсбуці.

Відзначають, що 27 травня об'єднана палата Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду залишила без задоволення касаційну скаргу адвокатів Вишинського на постанову слідчого судді Херсонського міського суду від 28 травня 2018 року і ухвалу Апеляційного суду Херсонської області від 5 червня 2018 року - про відмову у відкритті апеляційного провадження.

Оголошення повного тексту судового рішення відбудеться 3 червня, ознайомитися з ним можна буде в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, 15 травня 2018 року Служба безпеки спільно з прокуратурою АР Крим викрила діяльність мережі підконтрольних РФ медіаструктур. Також було затримано керівника "РИА Новости-Україна" Вишинського. Під час обшуку в нього були виявлені російські державні нагороди та паспорт громадянина РФ. Проти Вишинського відкрито кримінальне провадження за статтею "державна зрада".

З 17 травня 2018 року Вишинський перебуває під арештом. 10 січня 2019 року стало відомо, що досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Вишинського завершено, суд у справі розпочався 4 квітня.

7 травня суд продовжив арешт Вишинського на два місяці. 14 травня адвокат Андрій Доманський вніс за Вишинського заставу в розмірі 192 100 гривен як запобіжний захід у справі про незаконну приватизацію будівлі в центрі Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram